A lenmag hatása a tojás minőségére és zsírsav-összetételére

A lenmag hatása a tojás minőségére és zsírsav-összetételére

Egy, a Journal of Applied Poultry Research folyóiratban publikált kínai kutatás megállapította, hogy a porított zöld tea étrendbe épített takarmánykiegészítőként nem csak a Lactobacillus proliferációját segítette elő, hanem gátolta az E.coli proliferációját a brojlerek csípőbelében és vakbelében 28 és 42 napos kor között, ráadásul még a hús színét is javította.

Hsziaocsun Van, az Anhuji Mezőgazdasági Egyetem kutatója korábbi munkái során már több kedvező hatását meghatározta a porított zöld teának: a zöld teapor növelheti a testtömeget, a takarmány-hatékonyságot, és csökkenti a vakbél coliform baktériumainak számát. Egy másik kínai kutató a tojótyúkokra kifejtett jótékony hatását vizsgálta a zöld teának: a zöld teás táplálékkiegészítés jelentősen csökkentette az oociszták jelenlétét az Eimeria maxima-val fertőzött csirkék ürülékében.

Forrás: PoultryWorld.com, 2019. április 19.