Bemutatták Európa legmodernebb baromfifeldolgozójának terveit

Európa legfejlettebb baromfifeldolgozó üzemének

A brit Marel Poultry és Cranswick egyesítette erőit Európa „legfejlettebb” baromfifeldolgozó üzemének építésére. A zöldmezős beruházás már épül Suffolkban, az Egyesült Királyságban. A gyárépítés részeként a két vállalat egy óránként 15.000 madár kapacitású szállítószalagot fog beüzemelni, amelynek köszönhetően a Cranswick az Egyesült Királyság és Európa leghatékonyabb baromfifeldolgozójának tulajdonosává fog válni.

A gépeket az élőállat kezeléstől a csomagolásig a Marel Poultry épít be, a berendezések között megtalálható lesz az ATLAS, amely a cég elmondása szerint a legfejlettebb és leghumánusabb élőmadár-kezelési technológia a világon.

“Megtiszteltetésnek érezzük, hogy a Cranswick megbízott minket azzal, hogy a legfejlettebb technológiát és berendezéseket szállítsuk számára. Meggyőződésünk, hogy együtt nagyszerű gyárat fogunk építeni” – mondja Arie Tulp, a Marel Poultry értékesítési és marketing igazgatója. “A Cranswick menedzsmentje a legmagasabb szintű teljesítményt kívánja elérni, ugyanakkor a termékek magas minősége is nagyon fontos. Legújabb fejlesztéseinkkel és élvonalbeli megoldásainkkal valóban tudunk ebben segíteni. Már bőven van tapasztalatunk az óránként 15.000 madár kapacitású üzemek telepítésében, minden szükséges tudással és szakértelemmel rendelkezünk a cégen belül. Biztosítottuk, hogy a folyamat minden lépése könnyedén kezelje a nagy teljesítményt. A Cranswick az optimális hatékonysági szinteken lesz képes feldolgozni, ugyanakkor végig szem előtt tartva a legmagasabb minőségi előírásokat. Nem lesz kompromisszum. A kiválasztott konfigurációnak köszönhetően a Cranswick minden bizonnyal az Egyesült Királyság első számú baromfifeldolgozójává válik.”

A Marel Poultry segít abban, hogy a Cranswick az állatjóléti szempontokat a legmagasabb színvonalon érvényesítse. A legújabb gyártási technikák új magasságokba vezetik a működési hatékonyságot. A folyamat az ATLAS-szal kezdődik, amely a legfejlettebb és leghumánusabb élőmadár-kezelési technológia a világon. Ezen kívül olyan high-tech megoldások is részei lesznek a gyártósornak, mint a Nuova zsigerelőgép, a LineLink konvejor, a RoboBatcher csirkemell osztályozó gép, a SensorX röntgen a csontmaradványok kiszűrésére és a Thigh Fillet System csirkecomb filéző berendezés.

A Marel Poultry mérlegei és osztályozó rendszerei fogják értékelni az egyes termékeket, és szoros együttműködésben az adatokat összegyűjtő Marel Innova Food Processing szoftverrel biztosítják a teljes nyomon követhetőséget. Az integrált Innova megoldásnak köszönhetően a Cranswick üzemirányítása képes lesz a termelés és a hozam valós idejű állapotának ellenőrzésére, figyelemmel kísérésére és jelentésére.

Forrás: Global Meat News 2019. február 27.