Oroszország újra felvirágoztatná takarmányiparát

2019. november elején az Orosz Mezőgazdasági Minisztérium új takarmány- és takarmánykiegészítő-fejlesztési programot terjesztett elő, amelyben hivatalosan elismerték, hogy a takarmányozás jelenti az orosz állattenyésztés Achilles-sarkát.

A minisztériumi jelentésben megfogalmazták, hogy Oroszország hatalmas potenciállal rendelkezik a magas hozzáadott értékű termékek, például a hús és a tejtermékek exportjának növelésében, de a termelési költségeket jelentősen javítani kell, hogy az orosz termékek versenyképesek legyenek a globális piacon. „Modern takarmányozási technológiák, jó minőségű takarmányok és takarmánykiegészítők nélkül lehetetlen optimalizálni a teljesítményt” – írják.

Különösen nagy hangsúlyt fektetnének a takarmánykiegészítők fejlesztésére, amelyeket jelenleg szinte kizárólag importból szereznek be az orosz állattartók. E célok elérése érdekében a kormány 11 milliárd rubelt (50 milliárd forint) tervez elkölteni, többek között különféle K+F projektekre és befektetésösztönző állami támogatásként, hogy új befektetőket vonzzanak az orosz takarmányipar import-helyettesítő projektjeibe.

Forrás: allaboutfeed.net, 2020.02.03.