Tudósok vizsgálják a kocahalandóság növekedésének okait

Tudósok vizsgálják a kocahalandóság növekedésének okait

A kanadai Swine Innovation Porc által folytatott kutatási programban a tudósok azon dolgoznak, hogy meghatározzák azokat a főbb tényezőket, amelyek hozzájárultak a kocák halandóságának növekedéséhez az elmúlt évtizedben. Dr. Jennifer Brown, a Prairie Sertésközpont kutató etológusa azt mondta, számos tényező van, melyek közül néhány telepfüggő, néhány genetikafüggő. Jelenleg a veszteségek növekedésének oka nem egyértelmű. „A legtöbb termelő nem végez jelentős post mortem munkát, amikor egy koca elpusztul a gazdaságban, ezért néhány olyan gazdasággal fogunk dolgozni, amelyek alacsony és magas halandósággal rendelkeznek, és néhány egyszerűbb post mortem módszert fogunk alkalmazni, amelyeket a termelők vagy a kutatók a gazdaságban használhatnak, hogy segítsenek egyértelműen azonosítani az okokat” – mondja Dr. Brown. Ezt követően standardizálni fogják a begyűjtött adatokat az elpusztult kocákról, és jobban beleássák magukat a post mortem vizsgálatokba, hogy megtalálják a halálozások valódi okát.

Forrás: thepigsite.com, 2019. május 12.